R E K L A M A
R E K L A M A
Wiadomości Miasto Koło

30 grudnia - Dzień Serka Wiejskiego

25 dni temu | Źródło: Redakcja portalu e-kolo.pl | Wyświetleń artykułu: 7,548 | Komentarzy: 2

30 grudnia obchodzimy dzień serka wiejskiego, z którego w całym kraju słynie kolska mleczarnia. W czym tkwi sukces produktu?
Foto:OSM Koło
R E K L A M A

Serek wiejski Cottage Cheese to delikatny ziarnisty twarożek zanurzony w śmietance dostępny w wersji zawierającej 6% tłuszczu oraz o obniżonej jego zawartości do 3%. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole wprowadziła na rynek nowy produkt - Serek wiejski z bakteriami L.CASEI i witaminą D3 zawiera aż 1 miliard żywych bakterii L.CASEI 431 i wit. D3, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Ten rodzaj twarożku pojawił się na polskim rynku w 1992 roku. Serek wiejski (cottage cheese) pochodzi z USA. Powstał w połowie XIX wieku, kiedy producenci masła zaczęli zastanawiać się, co zrobić z mlekiem pozostałym z jego produkcji. Małe granulki sera, które powstawały podczas ubijania masła połączono z mlekiem i tak powstał nowy rodzaj przysmaku nabiałowego.

- portalspozywczy.pl

Zachęcamy do udziału w ankiecie


SONDA
Lubisz Serek Wiejski?
R E K L A M A

Redakcja e-kolo.pl
Kontakt z autorem: [email protected]
DODAJ KOMENTARZ
Pamiętaj, że dodając komentarz łamiący prawy - narażasz się na konsekwencje prawne
Zgodnie z nowym rozporządzeniem RODO dotyczącym Ochrony Danych Osobowych, dodając komentarz jednoznacznie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych na cele statystyczne odraz archiwalne (imię/nick, adres e-mail, adres IP). Więcej o polityce prywatności przeczytasz tutaj
WASZE KOMENTARZE (2) Pokaż komentarze

ZOBACZ TAKŻE

NAJNOWSZE

REKLAMA