R E K L A M A
R E K L A M A
Wiadomości Miasto Koło

Uwaga! Te pączki przywołują wspomnienia z dzieciństwa!

29-05-2022 20:43 | Źródło: Partner | Wyświetleń artykułu: 10,899 | Komentarzy: 4

31 maja otwarcie Pączkowni Smak Sprzed Lat w Kole! Pączkowni szukaj przy ul. Włocławskiej 1.

Foto:Pączkownia
R E K L A M A

Pączkownia to marka, oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze przygotowywania pączków. - Receptura w naszej rodzinie jest już od 1937 roku - mówi właściciel i dodaje - sama nazwa nawiązuje do przepysznych pączków przygotowywanych przez babcię i tego smaku przywołującego wspomnienia z dzieciństwa. Wtedy w całym domu unosił się niepowtarzalny zapach, a za gotowymi pączkami, w kolejce ustawiała się cała rodzina i sąsiedzi.

- Wiemy, jak ważne jest przywiązanie do tradycji, dlatego wielką wagę przykładamy do tego, aby nasze pączki były wyjątkowe – zaznaczają właściciele i dodają - dlatego właśnie dużą uwagę przykładamy do ręcznego sposobu wykonania i sposobu ich podania. Nasze pączki przygotowane są z najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych produktów.

Marka od kilku już lat prężnie działa w Polsce i zagranicą, a na mapie Wielkopolski, skąd się wywodzi osiągnęła spektakularny sukces. Mieszkańcy Śremu, Wągrowca, Jarocina, Środy Wlkp., Obornik, Wrześni, Kościana, Gniezna, Szamotuł i Książa Wielkopolskiego zakochali się w ciepłych, domowych pączkach. Świadczą o tym długie kolejki i wierni Klienci.

Tajemnica produkcji pączków

Podstawą jest ciasto, a tajemnica tkwi w proporcji składników, które łączą się w jednolitą i zbitą masę. Dalej ciasto dzieli się na tzw. presy, odważone kawałki, które nadziewane są marmoladą. Uformowane pączki trafiają do garownika, gdzie nabierają objętości. Z garownika trafiają do smażenia, następnie lądują w pomadzie, a stamtąd już prosto do sprzedaży na półki Pączkowni i wasze rodzinne stoły.

Jak funkcjonuje Pączkownia?

Wszystko przygotowywane jest na miejscu, od ciasta aż po polewę. Podczas zakupu w okienku Klient może zobaczyć proces wyrabiania, nadziewania, formowania i pieczenia. - Chcemy, aby miał pewność, że za chwilę zje prawdziwego, tradycyjnego pączka, smażonego na świeżym smalcu, z bogato wypełnionym nadzieniem - mówią założyciele biznesu.

Szeroka oferta Pączkowni zapewnia klientom szeroki wybór smaków: tradycyjne z marmoladą różaną i owocową, jak i te bardziej nowoczesne z adwokatem czy karmelem, a wszystkie bogato obsypane cukrem pudrem lub oblane ciepłym lukrem.

Pączkownia otwarta codziennie 8.00 - 19.00 lub do ostatniego pączka.

Bieżące informacje zawsze na facebooku: https://www.facebook.com/PaczkowniaKolo

R E K L A M A

Redakcja e-kolo.pl
Kontakt z autorem: [email protected]
Materiał sponsorowany. Redakcja nie jest jego autorem i nie ponosi odpowiedzialności za treści w nim zawarte
DODAJ KOMENTARZ
Pamiętaj, że dodając komentarz łamiący prawy - narażasz się na konsekwencje prawne
Zgodnie z nowym rozporządzeniem RODO dotyczącym Ochrony Danych Osobowych, dodając komentarz jednoznacznie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych na cele statystyczne odraz archiwalne (imię/nick, adres e-mail, adres IP). Więcej o polityce prywatności przeczytasz tutaj
WASZE KOMENTARZE (4) Pokaż komentarze