Zamglenie 7.3
R E K L A M A
reklama

Czytelnicy portalu wybrali najlepszą lodziarnię! Zwycięzca rozbił bank

Autor: Redakcja e-kolo.pl 18 Sierpień 2025 przeczytasz w ok. 3 min.
Czytelnicy portalu wybrali najlepszą lodziarnię! Zwycięzca rozbił bank
© depositphoto.com
(0) | Czytano:
8,394 razy | przeczytasz w ok. 3 min.

Zakończył się plebiscyt portalu e-kolo.pl na najlepszą lodziarnię w Kole. Najwięcej głosów zdobyła Lodziarnia Grzelak, działająca przy rondzie Piotra Wojciechowskiego. W głosowaniu wzięło udział 354 internautów.

R E K L A M A
0
Czytano:
8,394 razy
Udostępnij

Lodziarnia Grzelak zwycięzcą głosowania czytelników

W dniach od 31 lipca do 14 sierpnia 2025 roku mieszkańcy Koła i okolic mogli oddawać swoje głosy w internetowym plebiscycie organizowanym przez redakcję portalu e-kolo.pl. Celem konkursu było wyłonienie najlepszej lodziarni w mieście. Najwięcej głosów uzyskała Lodziarnia Grzelak, zdobywając 42,9 proc. wszystkich wskazań.

Na kolejnych miejscach uplasowały się: Beza-Krówka (27,7 proc.), Deserownia (17,5 proc.), Lodziarnia Ochłoda (6,5 proc.) oraz Sezam (5,4 proc.).

R E K L A M A

Stała lokalizacja i rozbudowana oferta

Lodziarnia Grzelak funkcjonuje przy ul. Wojciechowskiego 12 w Kole, tuż przy rondzie Piotra Wojciechowskiego. W jej ofercie można znaleźć nie tylko lody w różnych wariantach, ale również desery, lody w pudełkach, świderki, lody włoskie i shak’i mleczno-owocowe. Miejsce to od lat cieszy się zainteresowaniem mieszkańców, co znalazło odzwierciedlenie w wynikach głosowania.

Rzemieślnicze lody i lokalne składniki

Zgodnie z informacjami ze strony internetowej marki, lody Grzelak wytwarzane są tradycyjnymi metodami, bez użycia konserwantów czy sztucznych dodatków. Składnikiem bazowym jest świeże mleko i śmietanka pochodzące od lokalnych dostawców. Dodatkowo do produkcji wykorzystywane są świeże owoce – zarówno sezonowe z polskich plantacji, jak i egzotyczne z certyfikowanych źródeł.

Niektóre smaki bazują na konfiturach produkowanych bezpośrednio przez właścicieli lodziarni. Receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie, co według zapewnień właścicieli wpływa na charakterystyczny smak oferty.

Najpopularniejsze smaki

Wśród lodowych propozycji największym zainteresowaniem klientów cieszy się wariant mascarpone z porzeczką. Innymi często wybieranymi smakami są Kinder jajo, słony karmel oraz klasyczne lody włoskie i świderki w różnych rozmiarach. Lodziarnia oferuje także specjalne kartonowe boxy na 6 lub 12 porcji lodów, co umożliwia zabranie większych ilości do domu.

Na stałe w karcie dostępne są również lody typu Flurry – z polewami i posypkami – oraz milkshake’i na bazie mleka, lodu i owoców w kilku wariantach smakowych, m.in. kiwi, czekolady i truskawki.

Kontynuacja tradycji i nowoczesna sprzedaż

Marka Grzelak konsekwentnie rozwija swoją ofertę, jednocześnie zachowując tradycyjny sposób produkcji lodów. Lodziarnia łączy klasykę z nowoczesnym podejściem do obsługi klienta, proponując różnorodne rozmiary porcji oraz wygodne formy pakowania. Dzięki temu zarówno osoby poszukujące prostych smaków, jak i ci, którzy lubią eksperymentować, mogą znaleźć coś dla siebie.

Oferta obejmuje m.in. lody serwowane w wafelku, kubku, shake’i i lody w boxach. Wszystko to dostępne jest na miejscu, na wynos oraz – w wybranych punktach – w mobilnej sprzedaży sezonowej.

Oceń artykuł

67%
11%
6%
0%
0%
17%
Oddanych głosów: 18
Komentarze (0)
dodając komentarz akceptujesz regulamin. Pamiętaj o wzajemnym szacunku! HejtSTOP
Bądź pierwszą osobą, która skomentuje ten materiał.
>